Oulun kiipeilyseuralla on oma jääkiipeilytorni muutaman kilometrin päässä Oulun keskustasta, Alakyläntien varressa.
Pysäköinti:
Torni sijaitsee Ruduksen alueen sisäpuolella ja yleisesti autot tulisi jättää ennen sähköistä porttia tien varteen siten, että niistä ei ole mitään haittaa ohikulkevalle Ruduksen raskaalle liikenteelle. Alakyläntien varressa on iso alue vapaana, ja lisäksi portin eteen voi jättää autoja tien varteen. Jos portti on auki, tarvittaessa auton voi ajaa myös portin sisäpuolelle, tornin viereen työmaaparakkien läheisyyteen. Kehotamme kuitenkin jättämään autot aina portin ulkopuolelle, kävelymatkaa ei sieltäkään tule kuin n. 100 metriä tornille.

Ohjeita:
1. Alueella ei ole vessaa eikä vettä eli omat juotavat mukaan, ja valmistautuu henkisesti käymään puskassa jos tulee tarve. Suosittelen termaria ja lämmintä juotavaa. Siellä on työmaakoppi jossa on lämmityspuhallin, siinä voi lämmitellä ja tauottaa.

2. Lämmintä vaatetta päälle kelin mukaan. Tornilla, varsinkin ylempänä tuulee usein aika kovaa. Kiipeilyyn päälle ohuehko talviurheiluun sopiva takki joka ei ole pitkä, eli sopii valjaiden alle. Esimerkiksi vastaava takki, millä menisi murtsikkalenkille, pyöräilemään, skinnaamaan. Itse käytän goretakkia. Ohuehkot hanskat joilla saa hakun kahvasta kiinni. Nahkainen kämmen on paras koska se ei ole liukas. Sekä sormikkaat että rukkaset ovat ok. Ohuen kiipeilyvaatetuksen päälle tarvitaan tauoilla lisättävä toppatakki, joka saa olla pitkäkin, ja paksut vaihtohanskat. Housuja ei voi vaihtaa koska päällä on valjaat ja jääraudat, eli ne pitäisi olla sellaiset millä jalka nousee riittävästä kiipeilyyn, mutta tarkenee olla ulkona. Toppahame tai sivusta aukeavat shotsit voivat toimia taukovaatteina. Varsinkin leveät laskettelutoppahousujen lahkeet menevät helposti rikki jäärautojen kanssa, säärystimet kannattaa ottaa mukaan jos on. Terävistä raudoista ja hakuista voi tulla viiltoja vaatteisiin, eli mieluiten ei talvi-ykkösiä päälle, jos on mistä valita.

3. Pipo: päässä pidetään kypärää jonka saa paikan päältä lainaan. Päähän sellainen pipo mikä mahtuu kypärän alle, ei tupsua ja ei kamalan pullea. Jos tuulee kylmästi, taukotakin huppu kypärän päällä lämmittää.

4. Kengät: Jääputousrautojen kanssa käytetään täysjäykkiä kenkiä. Meillä on useampi pari alkaen koosta 37 ja isoin koko on noin 45. Hyvä sukka-yhdistelmä olisi alle hiihto/laskettelu/talviurheilusukat, ja lisäksi mukaan parit ohuehkot villasukat jolla saadaa tarvittaessa vähän iso kenkä sopimaan paremmin jalkaan.